Wednesday, January 18, 2017

Freshpicks Arganne Face Oil Complex

OK harini nak cerita pengalaman sendiri pulak..

Last weekend pegi pantai..mmg best la pantai tak hingat main smpai tengah hari panas terik.. pastu mula la kulit sensitif sunburn siap dry spots lg... huhu mmg buruk gila rasanya

Pastu terus la treat pakai Freshpicks arganne face oil sampai sehari 2-3 kali hehe..malam2 apply face serum freshpicks jugak before face oil kemudian tido..

Now after 3 days dah nampak kurang sunburn n dry spots😘😘 


So siapa ada masalah mcm saya bolehlah cuba.Arganne face oil complex ni mengandungi 85% argan oil, jojoba oil, dan rosehip oil untuk menmbantu penyembuhan dan menyihatkan kulit 😎. 

Ramai jugak yang bertanya.. kulit berminyak sesuai ke pakai face oil ni? nanti makin berminyak pulak.. 

So saya sediakan template jawapan di bawah ye. Boleh share ngan kawan2 sekali okay!


Kulit kering : Minyak Argan berupaya merangsang kebolehan kulit utk memelihara kelembapan di dalam kulit. Kulit kering terhasil kerana SEBUM kurang di hasilkan, Argan Oil akan membantu mengimbangi penghasilan sebum di dalam kulit.

Kulit Sensitif : Biasanya mereka yg berkulit sensitif perlu mencuba sedikit dahulu sesetengah produk tetapi dengan Minyak Argan organic,RISIKO alergic tu agak rendah. Ia juga sesuai utk mereka yg menghidap masalah kulit seperti ECZEMA, PSORIASIS, DERMATITIS dan lain-lain. Ini kerana Minyak Argan kaya dengan ANTI INFLAMMATORY seperti ANTIOKSIDA dan VITAMIN E

Kulit Berminyak : bagi kulit berminyak, kulit MENGHASILKAN SEBUM secara berlebihan. Argan Oil berupaya mengawal penghasilan sebum di kulit supaya kulit kekal LEMBAP & LEMBUT

Kulit Kombinasi : Kulit kombinasi bermaksud sesetengah kawasan di muka sahaja seperti berminyak di hidung dan dahi dan kawasan lain agak kering. Minyak Argan akan mengimbangi penghasilan sebum di setiap kawasan muka ini supaya lebih sekata

Harga pulak sangat2 la berpatutan... nak beli set boleh, loose pon boleh. Tapi set of course lebih value for money la :)

1) Arganne face oil 15ml | RM59

2) PRIMO Set Basic (arganne face oil 15ml+face serum 5ml+milxo goatmilk soap) | RM99

3) PRIMO Set Exclusive (arganne face oil 15ml+face serum 5ml+milxo goatmilk soap + rosewater facemist 15ml+coffescrub 5g | RM130 (paling jimat berbaloi2!!)

WA 019 3755133 untuk order ya atau terus ke kedai online ai: http://freshpickskualalumpur.com/


Akhir kata, stay beautiful naturally with Freshpicks :)

No comments: