Monday, October 31, 2016

November special : Beauty Travel Kit

Good news 
Here are some beauty goodies picked out just for U

We're offering limited edition BEAUTY TRAVEL KIT :)

ONLY RM59 and you will receive :

Cherry beauty soap 1pcs: a blend of coconut oil, olive oil, aloevera extract, papaya extract, argan oil, that instantly smoothens your skin Suitable for face & body

Irresistible Lip Treatment 1pcs : Its moisturize, repairs plus give light color to your lips. Instantly smooth out flaky lips too

100% Organic Argan oil 5ml : It is pure heaven for your face hair and body. organic argan oil is a beauty booster . It will amaze you with its ability to moisturize hydrate and soften hair and skin. Multipurpose as hair conditioner, skin moisturizer, anti aging serum, relief from skin conditions, stretchmarks, treatment for hands nails lips and sunburn

Ultramoisturizer 5g : Multipurpose as moisturizer and primer for face and body as well as skin relief for dry skin.The essential oil inside it also uplift your spirits and your moods. Extra bonus act as insect repelant to. Must have item

Solid perfume : its freshen as well moisturize your skin

And receive a complimentary handmade cosmetic bag while stocks last.

Pamper your skin head to toe with this beauty kit

Grab yours! Available now! Message me or whatsapp 0193755133 for order.


Monday, October 24, 2016

Kebaikan mentega koko (cocoa butter)

#freshpicksPREMIUM

PURE PRIME PRESSED(PPP) COCOA BUTTER

Mentega koko (Cocoa butter) diekstrak daripada biji koko atau kekacang koko. Ianya berwarna kuning krim, mentega koko asli adalah semata-mata mentega koko dalam bentuknya yang mentah dan sangat kaya dengan khasiat.

Tidak seperti metega koko ditapis, mentega koko yang diperolehi daripada kaedah Pure Prime Pressed (PPP) dapat mengekalkan bau yang kaya dengan coklat berserta memastikan semua kebaikan semula jadinya dikekalkan.

Kebiasaannya ia digunakan untuk memberi lebih khasiat kepada bibir atau lipbalm, mentega badan (body butter), sentalan badan (body scrub) dan losyen. Sangat baik untuk kulit yang kering, mempunyai tanda calar pada kulit dan kulit yang sensitif.
Mentega koko akan cair dalam suhu kulit.

PPP ini diperbuat daripada bahan-bahan yang bukan GMO dengan kaedah pensterilan berwap dan diproses selaras dengan Amalan Pengilangan Yang Baik (Good Manufacturing Practice - GMP) dan HACCP kawalan keselamatan makanan (HACCP).

Tahukah anda, produk freshpicks menggunakan PPP Cocoa butter sebagai ramuan premium untuk produk kami seperti

Lipbalm
Irresistible Lip Treatment
Shampoo Bar
BodyScrub
Deodorant
Ultra moisturizer
Multipurpose magic cream

Sebab itu ramai yang memberi feedback yang positif apabila menggunakan freshpicks

Kebaikan Mentega koko (Cocoa butter):

Antioksidan yang hebat
Kulit yang lembut, berseri, dan licin
Mengurangkan tanda calar, parut dan jerawat
Melegakan ekzema dan psoriasis
Melegakan dermatitis atau ruam
Menghidrat kulit secara mendalam
Menyembuhkan kulit sensitif
Mengurangkan parut
Menguatkan rambut yang rosak

Wednesday, October 19, 2016

Apa yang anda perlu tahu : Minyak jojoba

Minyak jojoba memang banyak digunakan dalam syampu dan produk2 penjagaan kulit.

Tahukah anda kenapa??

Sebab tekstur minyak jojoba menyamai minyak semulajadi pada kulit kita..jadi dengan memakai minyak jojoba badan kita akan rasa minyak pada kulit telah mencukupi dan tidak akan menghasilkan lebihan minyak...seterusnya kulit kita akan menjadi seimbang - tak terlalu kering atau terlalu berminyak.

Sumber:livelovefruit

#premiumingredients

Tuesday, October 18, 2016

Tinted lipbalm best!

-No harmful chemical
-Treat you lips even when you sleep
-Comes with 3 variety of colors
-Small and sleek packaging - it fits your jeans pocket!

Monday, October 17, 2016

Kebaikan rosehip seed oil

(pic from Google)

Ramai yang tak berapa tahu tentang khasiat rosehip seed oil. Rosehip ni tidak lah sefamous argan oil ataupun jojoba, tapi sebenarnya kandungan khasiat rosehip ni tak kurang hebat untuk kulit kita.

4 Kebaikan Rosehip Seed Oil :

1. Melambatkan penuaan (anti aging properties)
  • Minyak rosehip seed ni bersifat anti-oksidant dan berupaya untuk menyerap ke dalam lapisan kulit dengan efektif
  • Juga mengandungi vitamin C dan meningkatkan penghasilan kolagen

2. Mengurangkan jeragat (spots)
  • Sifat anti -oksidan rosehip berupaya mengurangkan kesan sunburn
  • Asid lemak rosehip yang baik mampu merawat masalah tona kulit tak sekata,tekstur kasar dan pigmentasi

3.Mengurangkan kesan eczema dan parut jerawat
  • Asid lemak rosehip mampu mengurangkan kesan eczema dan menggalakkan pembentukan sel2 baru

4. Meningkatkan imunisasi tubuh

  • Rosehip seed oil kaya dengan vitamin C dan membantu merawat penyakit dan meningkatkan imunisasi tubuh badan
So sekarang boleh la cari skincare yang ade rosehip seed oil pula ya!

Sunday, October 16, 2016

Down with flu

I was down with bad flu today..dah lama tak kena sinus attack裸 last time was..perhaps months ago?
i am at my inlaws and without my medication supply..dah tido bangun tido bangun pun tak reda lagi.huhuh
Lucky i have this ultra moisturizer in my handbag. Bila sinus attack mula la muka hatal hidung berair bagai..biasanya sampai boleh mengelupas kulit sebab srot sret srot sret haha.So my quick tips are to quickly apply this ultra moisturizer to the itchy areas before it becomes reddish and out of control
Bonus points: Handy for heat rashes,mild eczema and nappy rash too. I would say this is a must in all mommies' handbag!!
ULTRAMOISTURIZER 15g| RM20
#Freshpicksreview #Freshpicksagent #codklcckeramatsetiawangsa #postanywhere #homemadeskincare #handmadewithlove #bukanbelitimbangkilotau

Friday, October 14, 2016

WHY I DO WHAT I DO

Freshpicks adalah sebahagian dari perjuangan saya untuk create awareness tentang bahan2 yang terkandung dalam produk2 penjagaan seharian.Semoga kita lebih cakna dan ambil tahu tentang barang2 yang kita guna...bahan2 ni bukan sahaja boleh mendatangkan kesan kepada kesihatan kita tapi juga kpd alam sekitar.
Bila dah ramai orang aware tentang bahan2 beracun dan terlarang dalam barang penjagaan harian dan kosmetik,kita sekaligus dapat memberi tekanan kepada syarikat2 besar yang hanya fokus kepada keuntungan semata2..terutama dgn lambakan bahan2 timbang kilo lepas tu sesetengah pihak repackage dan rebrand je. Senang betul kerja mereka.huhu
Saya juga sangat gembira melihat banyak produk2 homemade muncul sebagai alternatif kpd produk2 sedia ada..atleast ada options kan.Dan segelintir produk best seperti Freshpicks ni menjanjikan  harga mampu milik Yelah..mana nak dapat :
facescrub and lipscrub 15g RM9 SAHAJA
Bodyscrub 50g RM15 SAHAJA
Rosewater facemist RM15 JE
Facial soap CBS DAN homemade deodorant yang best seller pun RM25
Dan sekarang baru keluar argan face oil dgn face serum tak sampai RM50 PUN!!
macam nak cakap founder ni ade untung ke jual produk harga mcm ni???? Haha
Dan sebagai ejen pon i nak cakap untung mmg seriously tak banyak mana pun..siap dengan free gift free post bagai mmg ambik margin keuntungan kami.
Tetapi...
Demi untuk meningkatkan kesedaran kpd masyarakat , dan the fact that sy sgt suka produk homemade yang satu ni..saya teruskan sharing dan promote untuk kebaikan kita semua.Paling tidak lepas ni kalau beli sabun ke lipstick ke boleh la start jeling2 kat bahagian ingredients tu..bahan2 yg tak paham boleh google dan fahamkan sebelum beli. Siapa lagi nak cakna kalau bukan consumer sendiri kan
Sekian pesanan khidmat masyarakat dari your FP beauty agent 
Oh ya,kedai FP saya sentiasa buka seperti biasa.whatsapp 019 3755133 ya. Cod KLCC/Mindef/Setiawangsa.
#FreshpicksKL #Freshpicksagent

PRIMO SKINCARE SET

Assalamualaykum and good day..
Biasala kalau umur dah 30 an nie mmg tetiba rasa concern pasal kulit kan..sebelum ni tegang je kulit takyah pakai pape skincare tapi sekarang dah perasan ade jeragat..pigmentation..hehe pastu mula la melilau tengok produk premium mcm sk4 ke kan.. haha
Jangan risau sebab Freshpicks baru release produk baru utk kulit matang..
Memperkenalkan
PRIMO- premium edition skincare
 MILXO-  Goats milk facial soap
ARGANIA -face oil complex (morocco argan oil)
ANTIAGING FACE SERUM(with hyaluronic acid&vit C)
free Chocoffee facial mask&scrub (while stock last)
HARGA SPECIAL

Retail RM99/set
Harga Loose item (introductory price)
MILXO facial soap goatsmilk
 RM35/pcs
ARGANIA face oil complex (morocco argan oil) 15ml
RM49/bottle
antiaging face serum (with hyaluronic acid) 15ml
 RM49/bottle
antiaging face serum (with hyaluronic acid) 5ml
 RM39/bottle
Whatsapp 0193755133 for order yeaa

Tuesday, October 11, 2016

Marvellous homemade bodysoap

|MACAM SEDAP JER|

Nampak macam sedap je kan..laparlah pulak haha..sebenarnye nak makan pun boleh sebab bahan2 nye natural hehe.

Nie lah Marvell homemade soap..mengandungi minyak kelapa,minyak zaitun dan essential oils untuk melembutkan kulit dan menenangkan dengan bau yg lembut dan wangi😍

Bila pakai rasa relax je and bau wangi ala2 spa gitu.Sesuai dipakai bila balik dari office dan lepas bersukan.. refreshing sangat!

Saya ada readystock utk 4 fragrance:

1.lavender (purple)
2.orchid (yellow)
3.coffee (dark brown)
4.baby fresh (dark blue)

🌸RM25/pc (50g)  SAHAJA🌸

Beli 2 dan dpt 1 soapcase PERCUMA!!

Whatsapp 019 3755133 now to get your yummy homemade bodysoap!

#FreshpicksKL #Freshpicksagent #marvellbodysoap #homemadesoap #homemademalaysia #codklcc #codkeramat #codsetiawangsa

Sunday, October 02, 2016

Selamat tahun baru

i need to revive and strengthen my parenting time with the kids especially part ajar anak baca Quran..
Amna had memorized 12 surahs when i started to be inconsistent around mid year due to overwhelming office work and house chores.Then Amna was (and still is) in phase of voicing out her thoughts like 'taknak la baca surah harini' ' amna taknak baca amna nak tido je' which makes things more difficult for me..its not my style to force the kids into something. i was in idle mode until recently, when i resorted to tell stories of the surah (translation) to my kids before they go to sleep,at least they learnt something if not memorizing the actual surah.They love the animals, volcanos and other physicial elements found in the Quran.
I know semua tu alasan Jadual semua dah ada,mcm2 teknik dah belajar.But it was me.I was being inconsistent. The truth that,perhaps i was inconsistent in reciting the Quran myself (am not proud of it). I know i need to do something and must not rely to anyone else to execute my mission i.e to teach my kids Quran since early age.
Azam tahun baru: Revive and rejuv Quran reciting and parenting activities again.Thanks for the reminder Puan Husna Haron.
Other parents,if you have certain method or ideas on teaching your kids to learn Quran, please share your techniques and tips to this needy mom Gazillion thanks.

Saturday, October 01, 2016

Siapa nak free gifts?

[FRESHPICKS@KLCC]
Siapa suka free gifts angkat tangan!
Lots of FREE GIFTS awaits you for all minimum purchase* at our #ksrpcharitybazaar2016 booth
❤Handmade cosmetic pouch
Prettypink water resistant soapcase
Marvell bodysoap
FP Miniatures....
Come and meet us! 
Booth A4
Twin Tower Fitness Centre,KLCC
⏱5-7 Oct 2016, 9am-6pm
Sinilah tempat nak tanye pasal produk FP..
betulkan kandungan FP ni natural dan selamat?
macam  mana u ols buat produk ni? Ada kilang ke
Betul ke buat from scratch? Tak beli bulk dan rebrand/repackage?
Kalau kulit sensitif boleh pakai ke?
Sesuai tak untuk baby?
Siapa founder FP meh habaq mai sikit
Kenapa hakak jual produk FP?
Jumpa di sana untuk merungkai misteri yang membelenggu anda
See u!open for public.